Lees hier hoe Marit, Carine en Taco overlandinstructie hebben beleefd.

De belevingen van Taco:
Zaterdag 20 april retour Stadtlohn (D) met instructeur Richard. Oosten wind en blauwe thermiek. Overlandvliegen blijkt heel relaxed te zijn, al moet nog blijken of dat zonder Richard en motor achterin ook zo zal zijn. Iets na 16:00 begon de vlucht met een sleepstart. Wim vloog ons door een bel en daarna mocht ik van Richard meteen al uitrusten terwijl hij ons naar grote hoogte bracht. Een selectie uit de leerpunten: tijdens het steken stijgen mee te pikken door naar rechts te sturen als de rechter vleugel omhoog gaat en naar links te sturen als de linker vleugel naar boven gaat. Niet te lang in een bel blijven omdat je dan onvoldoende opschiet. Om te kunnen zeggen dat je ergens geweest bent, moet je er omheen vliegen. Wij zijn bij vliegveld Stadtlohn geweest. Vlak daarbij is een soort zandgroeve, daar was de thermiek te vinden die dat mogelijk maakte. Wat later op de dag blijkt de thermiek af te nemen. Dan maak je tijdens het overvliegen van steden en dorpen s-bochten, op zoek thermiek. Richard vond het en ook een buizerd begon onder ons mee te draaien. (Deze buizerd klom beter dan de Duo Discus.) Vlak voor Terlet bij Doesburg was het tijd voor de demonstratie klimmen met motor. Richard liet zien hoe je de thuisbrengmotor start en ermee klimt: met zicht op de landingsvelden die binnen bereik zijn. Daarna naar Terlet gevlogen. Richard, nogmaals bedankt!
Binnenkort moest ik dit maar eens alleen gaan doen.

Vliegen tussen de sneeuwbuien met Carine,
Ja het was ontzettend leuk! Vooral de buien waren heel leerzaam; waar het stijgen zit bij een bui en hard vliegen om uit de wolk te blijven. Verder zaten we ook een stukje erg laag en dat was ook heel leerzaam want we hebben daardoor wat mogelijke akkers om in te landen besproken.

Op pad met Marit
Super leuke vlucht gemaakt! Rondje Harderwijk-Teuge-Soesterberg-Terlet. Heel veel buien en stijgen gehad. Vooral veel geleerd door de heftige weersomstandigheden. 145 km in 105 minuten dus schoten ook nog eens lekker op✈

 

 

Terug naar mulitmedia