Lidmaatschap

Alles over lidmaatschap van de Gelderse Zweefvliegclub.

Voor het GeZC lidmaatschap is het nodig om in te schrijven als zweefvlieger bij de KNVvL. Je kan zelf voor aanmelding bij de KNVvL zorgen door het te downloaden formulier te printen, in te vullen en op te sturen naar de KNVvL.

Ben je al lid van de KNVvL? Vermeld dat dan op het inschrijfformulier in het veld “Eventuele opmerkingen” duidelijk het lidmaatschapsnummer van de KNVvL. Zet er ook bij tot wanneer het lidmaatschap loopt.

Voor de kosten die verbonden zijn aan het volledige lidmaatschap verwijzen wij naar de tarieven pagina

Als je op voorhand een medische keuring wilt laten uitvoeren kan dat
Je moet medisch gekeurd worden. De eisen zijn niet hoog, iedereen met een normale gezondheid wordt in principe goedgekeurd. Het dragen van een bril of contactlenzen is normaal gesproken geen probleem. Tijdens de eerste fase van de vliegopleiding is een medical geen vereiste, maar het wordt wel aangeraden. Wanneer je alleen mag vliegen, moet je een medische verklaring naast je logboek meenemen. Een SPL (zweefvliegbrevet) is alleen geldig in combinatie met een geldig medical.

De medische verklaring is vijf jaar geldig tot een leeftijd van 40 jaar, vanaf 40 jaar is het twee jaar geldig.

LAPL medische keuringen.
De EASA-regels voor zweefvliegen zijn vanaf 8 april 2018 van kracht. Dan dient de vlieger niet alleen een geldig LAPL (S) certificaat te hebben maar ook een LAPL medisch certificaat. 

LAPL medische keuringen kunnen worden gedaan door IL&T gecertificeerde keuringsartsen en bij door IL&T gecertificeerde luchtvaartgeneeskundige centra. De namen en adressen zijn te vinden op de site van IL&T.

Aanvraag voor het GeZC lidmaatschap
Als je volledig lid wilt worden dan kan je dit webformulier-lidmaatschap gebruiken voor het inschrijven

Wil je meer weten
mail dan naar:  info@gezc.org
of bel met:  +31 (0)6 8353 3951