HOE VIND JE DE GEZC OP VLIEGVELD TERLET ?

Terlet is het mooiste zweefvliegveld van Nederland. Hier tref je de beste zweefvliegcondities aan. Als het érgens thermisch is, dan is het wel boven Terlet! 

Terlet is naast een zweefvliegveld, ook een natuurgebied. Er loopt dan ook divers wild rond en daarom moet het gebied met zeer veel zorg en respect voor de natuur worden behandeld. Vanaf het terras van restaurant de Thermiekbel is er een prachtig uitzicht over Terlet.

Het veld op de Veluwe is al ruim 70 jaar het nationale zweefvliegcentrum. In 1950 werd het met overheidssteun opgericht om de Nederlandse jeugd te stimuleren een baan in de luchtvaart te kiezen. Terlet is door zijn lange bestaan een begrip geworden in de zweefvliegerij.

Elke vliegdag vindt er voor vliegers een briefing rond 09:00 uur plaats in ons clubhuis. Afhankelijk van het weer, wordt er in principe elke dag van de week op Terlet gevlogen, ook door andere vliegclubs.

BEREIKBAARHEID

Terlet ligt op de Veluwe, 7 km ten noorden van Arnhem.

Via de weg is Terlet bereikbaar:

  • vanuit richting Apeldoorn (A50), waarna je vervolgens afslag nr. 21 neemt en aan het eind van de weg de borden ‘Terlet’ volgt.
  • vanaf de A12 neem je afslag nr. 26 ‘Arnhem Noord’, waarna je de borden ‘Terlet’ volgt.

Het adres van Terlet is: Apeldoornseweg 203, 6816SM, Arnhem   

Op Google Maps is Terlet ook te vinden: kaart weergeven.

OPENBAAR VERVOER

Terlet is niet (meer) bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Arnhem Centraal kun je eventueel een taxi nemen of een NS-fiets huren. Met de fiets loopt de route (met name het eerste deel in Arnhem) behoorlijk omhoog. De afstand is ongeveer 10 kilometer.

BEZOEKERS

Het is absoluut niet toegestaan om zonder begeleiding het veld te betreden. Bij een zweefvliegbedrijf liggen er (vrijwel onzichtbaar) kabels die plotseling in beweging kunnen komen bij het optrekken van de kisten. Van een vliegtuig losgekomen kabels vallen ergens op het veld neer, daaraan zitten metalen delen die je beter niet op je hoofd kunt krijgen. Binnenkomende vliegtuigen kunnen landen op delen van het terrein waar een argeloze wandelaar het niet verwacht. Maak daarom duidelijke afspraken. Toegang tot het vliegveld moet altijd gebeuren onder begeleiding van 1 van onze clubleden.

RESTAURANT DE THERMIEKBEL

De Thermiekbel heeft een eigen website en Facebook pagina.