De Gelderse Zweefvliegclub vliegt op het Zweefvliegcentrum Terlet, dit ligt tussen Arnhem en Apeldoorn langs de A50.

startplaats_12

Het is mogelijk Terlet en de GeZC te bezoeken. Houd altijd in gedachte dat Terlet een vliegveld is, en dat de meeste delen van Terlet i.v.m. veiligheid niet vrij toegankelijk zijn. Er liggen kabels zonder dat deze goed zichtbaar zijn, er starten en landen vliegtuigen. Zonder begeleiding van een vlieger die bekend is met de actuele activiteiten, kan het vliegveld niet betreden worden. De ingang van het vliegveld is afgesloten met een slagboom om deze reden. Wandelen op het terrein is echter ook niet toegestaan.

Het terras van restaurant de Thermiekbel (4) geeft een uitstekend uitzicht over Terlet. Als u een afspraak hebt op het veld, laat u dan ophalen bij de poort door uw contactpersoon, zodat u via een veilige rijroute naar de startplaats toe kan,

Als u een keer wilt komen kijken is het aan te raden om vooraf contact met ons op te nemen.

gebouwen terletDe gebouwen

Op het vliegveld Terlet heeft de GeZC een aantal gebouwen tot haar beschikking. Zo hebben wij twee werkplaatsen, een clubruimte en zijn we medegebruiker van de hangaar.. Hieronder vindt u een kaart waarop deze gebouwen met nummers zijn gemarkeerd.

In de Marius Breuking werkplaats (1) staan onze lieren en vrachtwagens. In de winter voeren we hier onderhoud uit aan ons rollend materiaal.

In de grote hangaar van Terlet (2) staan de tweezitter lesvliegtuigen en in onze vliegtuigwerkplaats (3) voeren we het onderhoud aan de vliegtuigen uit. In dit gebouw hebben we ook de beschikking over een lesruimte waar we theorielessen en briefings kunnen geven. Op de eerste verdieping bevinden zich de toiletten, opslagruimten en de bestuurskamer.