Ons vliegveld

De Gelderse Zweefvliegclub vliegt op het Zweefvliegcentrum Terlet, dit ligt tussen Arnhem en Apeldoorn langs de A50.

startplaats_12Het is altijd mogelijk Terlet en de GeZC te bezoeken. Houd dan altijd wel in gedachte dat Terlet een vliegveld is, en dat de meeste delen van Terlet niet vrij toegankelijk zijn. Er kunnen  lierkabels liggen, die zeer slecht zichtbaar zijn maar wel ontzettend   gevaarlijk als je per ongeluk op een lierpad terecht komt. Ook kunnen vliegtuigen starten en landen en omdat  zweefvliegtuigen vrijwel geruisloos zijn moet u altijd goed om u heen kijken, ook naar boven! Ga nooit op eigen houtje wandelen of fietsen in het gebied, hoe uitnodigend de Terletse heide er ook uit mag zien!

Vanaf het terras van restaurant de Thermiekbel heb je een uitstekend uitzicht over Terlet. Als u een afspraak hebt op het veld, informeer dan altijd via uw contactpersoon of hij u op wilt halen zodat u via een veilige rijroute naar de startplaats toe kan,

Als u een keer wilt komen kijken is het aan te raden om van te voren contact met ons op te nemen.

gebouwen terletDe gebouwen
Op het vliegveld Terlet heeft de GeZC een aantal gebouwen tot haar beschikking. Zo hebben wij twee werkplaatsen, zijn wij medegebruiker van de hangaar en is er een restaurant “De Thermiekbel” aanwezig. Hieronder vindt u een kaart waarop deze gebouwen met nummers zijn gemarkeerd.

In de Marius Breuking werkplaats (1) staan onze lieren en vrachtwagens. In de winter voeren we hier het onderhoud uit aan ons rollend materiaal.

In de grote hangaar van Terlet (2) staan soms de tweezitter lesvliegtuigen en in onze vliegtuigwerkplaats (3) voeren we het onderhoud aan de vliegtuigen uit. In dit gebouw hebben we ook de beschikking over een lesruimte waar we theorielessen en briefings kunnen geven. Op de eerste verdieping bevinden zich de bestuurskamer en kamers voor andere commissies.