Ingelogde gebruikers op https://mijn.gezc.org kunnen zich aanmelden voor een DDWV vliegdag.

Er gelden de volgende regels:

  • Vliegers kunnen op deze site vliegstrippen aanschaffen. Betaling gebeurt online via iDEAL. Strippen blijven na afloop van het seizoen geldig voor een volgend jaar.
  • De vlieger betaalt per dag, dus niet per start, richtlijn is maximaal drie lierstarts, maar over een enkele keer vier starts doen we niet moeilijk. Voor één of twee keer onderuitzakken hoeft dus niet extra te worden betaald. Je kunt een startrecht niet aan een andere vlieger overdragen: je naam moet op de lijst aanmeldingen staan om als gezagvoerder te mogen vliegen. De veldleider controleert de aanmeldingen op het Internet (per smartphone of op de PC in het clubhuis of in de Toren). Niet op de lijst, betekent niet vliegen.
  • Tot 21:00 uur voorafgaand aan een vliegdag heeft een vlieger de mogelijkheid om zonder kosten zijn aanmelding uit te schrijven. Bijvoorbeeld in geval de weersvoorspellingen tegenvallen. 
  • Om 21:00 uur voorafgaand aan een vliegdag wordt aan de hand van het aantal aangemelde vliegers bepaald of er wordt gevlogen, en of het een lier- of sleepbedrijf wordt; het “besluitmoment”. 
  • Standaard wordt er een lierbedrijf opgestart met tien aangemelde vliegers of meer. Bij minder vliegers wordt gewerkt met een sleepbedrijf. In voorkomende gevallen kan het pilotenminimum voor een lierbedrijf worden bijgesteld. Het minimumaantal vliegers voor een sleepbedrijf is drie. Wordt het minimumaantal niet gehaald, dan ontvangen de ingeschreven vliegers automatisch hun strippen retour

Annuleren en inschrijven ná het besluitmoment

  • Tussen 21:00 uur voorafgaand aan de vliegdag tot 15:00 uur op de vliegdag zelf heeft een vlieger de mogelijkheid om te annuleren. Ook kun je in deze periode nog tegen een hoger tarief inschrijven voor de vliegdag. Bij annuleren na het besluitmoment worden ontvang je 4 van de voor die dag betaalde strippen ontvang retour.

Beëindigen deelname DDWV

  • Tot zes maanden na beëindiging lidmaatschap kan restitutie van resterend saldo worden verzocht via dit een e-mail naar ddwv@gezc.org. Restitutie gebeurt niet automatisch, maar alleen op verzoek. Na zes maanden wordt het account verwijderd en vervalt het resterend saldo.

Zelfstarters

Vliegers met een zelfstartend zweefvliegtuig die deelnemen aan de ‘Regeling Zelfstarters’ behoeven zich niet in te schrijven voor een vliegdag, tenzij ze gebruik willen maken van de lier- of sleepfaciliteiten. Voor meer details: Zie de ‘Regeling Zelfstarters’ onder ‘Tarieven’.

> Ga terug naar de DDWV Startplaats