Eindelijk mag het weer… Na 3 lange jaren geen wedstrijden door de Corona crisis, is het wedstrijdseizoen vanaf dit jaar weer helemaal los gebarsten. Veel GeZC leden zijn nauw betrokken bij een aantal grote nationale en internationale zweefvlieg wedstrijden, als organisator, helper of als vlieger. De Nederlandse Kampioenschappen zijn weer georganiseerd op ons mooie thuisveld Terlet.

Bij een zweefvlieg wedstrijd wordt dagelijks door de wedstrijdleiding een opdracht uitgezet. De opdracht bestaat uit een traject (afstand) welke zo snel mogelijk afgelegd moet worden (zonder tussenlanding). De grootte van de opdracht wordt bepaalt aan de hand van de weersomstandigheden die worden verwacht op de dag. De snelste vlieger, wint de dag. Alle punten worden na de laatste wedstrijddag bij elkaar opgeteld en zo is er een overall winnaar.

Op het moment van schrijven van dit artikel, zijn de Wereldkampioenschappen gaande op vliegveld Szeged in Hongarije, waar onze leden het supergoed doen. Podiumplaatsen zijn in handbereik. 🙂 Onze helden vliegen vandaag grote opdrachten van 600-750km afstand. Deze wedstrijd duurt nog maar een paar dagen t/m 5 augustus, dus moedig ze aan!

Bekijk de dag- en totaal resultaten via de links hieronder:

WK Zweefvliegen – Hongarije – Szeged
24 juli t/m 5 augustus 2022

GeZC deelnemers:

    • 18m klasse – Jeroen Verkuijl 
    • 20m 2-zitter klasse – Erik Borgmann & Joost Wolff
    • Open klasse – Bas Seijffert

EK Zweefvliegen – Litouwen – Pociunai
3 t/m 15 juli 2022

GeZC deelnemers:

  • Teamcaptain – Sander Terpstra
  • Club klasse – Roelof Corporaal
  • 15m klasse – Lars Groot

NK Zweefvliegen – Nederland – Terlet

Categories:

Tags:

Comments are closed