Hoe gaan de eerste vlieglessen bij de GeZC in de praktijk ?

sleepstart_7Tijdens je eerste vluchten, altijd samen met een GeZC instructeur, wordt er uitgelegd waar de bedienings-organen en instrumenten voor zijn en hoe ze werken. Nadat je ingestapt bent zal de instructeur de eerste start zelf uitvoeren waarna je, eenmaal boven, voor het eerst de stuurknuppel beetpakt en onder begeleiding je de eerste bocht gaat maken.

Op deze manier zal je al na een paar vluchten in staat zijn om zelf het hele vliegtuig te bedienen en de hele vlucht uit te voeren, altijd met een instructeur achterin die jou rustig helpt als dat nodig is.

Als je voldoende geoefend hebt en de instructeur ervan overtuigd is dat je veilig een vlucht rond het vliegveld in de vingers hebt, komt het moment dat de instructeur de onvergetelijke woorden uitspreekt “ga het nu maar alleen doen”. Dit is het moment dat iedere vlieger (of hij nu op een Airbus of in een zweefvliegtuig zit), nooit zal vergeten. Je eerste solo vlucht! Je bent piloot en beheerst het vliegtuig volledig zelfstandig. Je vliegt!