Zelf leren vliegen is voor veel mensen een droom maar echt voor iedereen haalbaar. Ben je 14 jaar of ouder maak dan op een leuke manier kennis met vliegen. Bekijk op je gemak onze website of nog beter stap in als lid van de GeZC en kom zweefvliegen. Iedereen, jong en oud, is meer dan welkom.

 

De Gelderse Zweefvlieg Club (GeZC) vliegt met ruim 250 leden vanaf het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet in de buurt van Arnhem.

Van maart tot november wordt er elk weekend, volop gevlogen boven het afwisselende landschap van de Veluwe en de rest van Gelderland. De clubvloot is zeer veelzijdig zodat iedereen volop kan vliegen, van absolute beginners tot wedstrijdvliegers.
Daarnaast is er voor de wat meer ervaren zweefvlieger alle gelegenheid om ook de anderen dagen van de week te vliegen. Naar goed gebruik wordt de vliegdag besloten met een biertje in de huiskamer of een hapje in het restaurant de Thermiekbel.

Naast de weekendvliegdagen worden er tijdens de schoolvakanties in het voorjaar, zomer, en herfst kampen gehouden en in de zomervakantie gaat de vliegclub regelmatig twee of drie weken naar Duitsland of Frankrijk voor een buitenlandkamp.

Omdat de GeZC het hele vliegbedrijf zelf verzorgt, zijn er veel leden die ook andere bijkomende activiteiten uitvoeren, zoals startleider, instructeur of lierist en de overige leden helpen tijdens een vliegdag op het veld om alles goed te laten verlopen.

’s Winters helpen de leden met allerlei werkzaamheden om de vliegtuigen, lieren en  voertuigen weer in topconditie te brengen voor het nieuwe vliegseizoen.

 

Bij de GeZC is voor iedereen ruimte en ben je altijd meer dan welkom!