Wie kan het

Zweefvliegen is voor iedereen mogelijk

Zweefvliegen is niet moeilijk. Het blijkt dat vrijwel iedereen kan leren zweefvliegen. Qua moeilijkheidsgraad is het vergelijkbaar of makkelijker dan autorijden. Bij de GeZC hebben wij een grote groep jonge leden maar ook een leuke groep oudere deelnemers die op latere leeftijd, nadat ze gestopt zijn met werken, meer tijd aan een hobby als zweefvliegen besteden.

Hoe oud moet je zijn om te zweefvliegen ?
leerzweefvliegenZweefvliegen bij de GeZC kan vanaf 14 jaar en een brevet halen kan vanaf 16 jaar. Er is geen maximum leeftijd en bij de GeZC hebben we  leden in alle leeftijds-categorieën van veertien tot in de tachtig

Je heb wel een lichte medische keuring nodig, normaal gesproken is dit geen probleem. Als je op voorhand een medische keuring wilt laten uitvoeren kan dat o.a. bij SMA’s, vermeld wel dat het gaat om zweefvliegen. Wanneer je bij een SMI of een AME een afspraak gemaakt hebt, dan vul je het volgende formulier in: keuringsformulier Wanneer je goedgekeurd bent dan ontvangt je van de keuringsarts een medical. Je toekomstige zweefvliegbewijs/brevet “GPL”, is geldig in combinatie met een geldige medical.