Proeflidmaatschap zweefvliegclub GeZC

Door de enorme toeloop is het erg druk in het opleidingscircuit van de GeZC. Daarom is het voorlopig niet mogelijk nieuwe proeflidmaatschappen te accepteren. Zogauw het weer mogelijk is zullen wij dat publiceren op de website. Wij hebben geen wachtlijst maar we kunnen je wel op de hoogte brengen als inschrijven weer mogelijk is. Indien je op deze lijst wilt komen stuur dan even een mailtje sturen naar info@gezc.org

Hoe werkt dit bij de GeZC

Het proeflidmaatschap is één maand geldig (30 dagen) maakt het mogelijk om maximaal 5 vliegdagen aan het vliegbedrijf deel te nemen. De instapdagen vallen op de eerste zondag van de maand van april t/m Okt. Op deze zondagen organiseren we om 10 uur, een Introductiedag . Na uitleg over wat er komt kijken bij het vliegen, gaan we naar de startplaats om daar de eerste lesstart te maken. In de daarop volgende maand (30 dagen) kun je in de weekenden max 5 dagen kiezen die jou goed uitkomen om te gaan zweefvliegen.

Aan het eind van deze maand mag je, als het zweefvliegen, aansluit bij jouw verwachtingen, dit proeflidmaatschap omzetten naar een lidmaatschap. Er is deze proefmaand met maximaal 5 vliegdagen geen limiet aan het aantal te maken starts voor het proeflidmaatschap. 

Kosten voor het proeflidmaatschap zijn € 240 ben je 20 jaar of jonger of  voltijdstudent en niet ouder dan 25 jaar**  dan kost het € 200. Als het leren vliegen je aanspreekt en je direct lid wordt, aansluitend aan het proeflidmaatschap, dan restitueren we je een groot gedeelte (€ 200,-) van het proeflidmaatschap, ben je 20 jr of jonger of voltijdstudenten en niet ouder dan 25 jaar** dan is dit € 160,-. Wil je eerst bedenktijd, dan valt restitutie wat lager uit. 

Aanmelden voor een proeflidmaatschap kan hier

Zweefvliegen vraagt ook wel wat van je. Om te leren vliegen is het gunstig als je vaak komt en veel starts maakt. Het vliegen moeten een tweede natuur worden, en net als bij het autorijden, vraagt dat om veel oefening en vooral doen. Een vliegdag begint om 9u en eindigt meestal tussen 19u-21u. De lesstarts worden beurtelings gemaakt op clubvliegtuigen. Voor het maken van een vlucht zijn veel mensenhanden nodig. De tijd die je op de grond doorbrengt zal je grotendeels moeten gebruiken om anderen de kunnen laten vliegen. Het vraagt dus  wel een investering in tijd om te zweefvliegen.

Als je, eenmaal aangestoken bent met ‘het vliegvirus’, betekent het meestal dat het je nooit meer los zal laten! En dat is niet voor niets, zweefvliegen is een heel bijzondere ‘way of life!’
Hoe ziet een vlucht eruit?
De instructeur helpt je met het aantrekken van de parachute, het instappen en het vastmaken van de riemen. Daarna krijg je uitleg over de stuurorganen en de instrumenten, waarna de instructeur achter je gaat zitten in de cockpit. De checks worden gedaan en de kabel aangehaakt. Nadat deze is strakgetrokken ga je met je instructeur vliegen en jij leert de eerste beginselen van het zweefvliegen!

Lierstart_1De Start is super
In een lierstart bereik je een hoogte van 350 tot 600 meter. Binnen een paar seconden is het uitzicht al de moeite waard! Na ongeveer 30 seconden wordt de kabel ontkoppelt en  begint de vlucht echt.

 

terlet_overview_5

De Zweefvlucht is relaxed
Zonder thermiek zal de totale vluchtduur ongeveer tien minuten zijn. Bij het zweefvliegen wordt er gebruikt gemaakt van opstijgende lucht (thermiek), die loskomt van de door de zon verwarmde aarde. Als er thermiek is, dan is het mogelijk om hoger te komen door in de thermiek te cirkelen en mee te liften met deze opstijgende lucht. 

De landing is rustig
Alle vliegers volgen een vast circuit als ze willen landen. Na de landing rolt het vliegtuig nog een stukje over het gras totdat het stilstaat en een tip weer rustig naar de grond zakt. 

De normale vliegdag en het vliegbedrijf
We beginnen de vliegdag ‘s morgens met een briefing, waarna we al het materiaal naar de startplaats brengen. Daar monteren we de vliegtuigen en zetten alles klaar om te beginnen met het vliegbedrijf. De rest van de dag vliegen we, waarbij we ervoor zorgen dat iedereen aan de beurt komt. Aan het eind van de vliegdag, ruimen we het materiaal weer op en sluiten de dag af met een drankje bij onze “huiskamer” of het restaurant.

** Peildatum = 1 Jan.

Wil je meer weten?
mail dan naar:  info@gezc.org
of bel met:        +31 (0)6 8353 3951

Direct aanmelden via internet kan ook:  Aanmelden voor een proeflidmaatschap

 Naar top pagina