De Gelderse Zweefvlieg Club (GeZC) vliegt met ruim 250 leden vanaf het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet in de buurt van Arnhem.

Van maart tot november wordt er in het weekend volop gevlogen boven het afwisselende landschap van de Veluwe en de rest van Gelderland. De moderne clubvloot met 13 kunststof zweefvliegtuigen biedt brede mogelijkheden voor alle leden, van beginner tot wedstrijdvlieger.

De ervaren zweefvlieger heeft daarnaast de mogelijkheid om ook op doordeweekse dagen te vliegen. Tijdens de schoolvakanties in het voorjaar, zomer en de herfst worden er kampen georganiseerd, op Terlet en in de zomer met regelmaat in het buitenland.

De vliegdagen worden door de clubleden zelf volledig verzorgd, elke vlieger levert een bijdrage aan een geslaagde vliegdag. De instructeurs, veldleiders en lieristen zijn ingedeeld volgens een rooster, alle andere taken nemen de deelnemende vliegers voor hun rekening. Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden buiten het vliegbedrijf om die door veel leden uitgevoerd worden.

Van november tot maart houdt de club een winterstop, waarin de leden de vliegtuigen, lieren en voertuigen weer in topconditie brengen voor het nieuwe vliegseizoen.

Bij de GeZC ben je van harte welkom!


Nog even een laatste check

Onze laatste nieuwtjes

Terlet, 24 februari 2024 ‘s avonds – Voorzien van een feestelijk glaasje bubbels lopen de leden één voor één de verlichte hangar binnen om zich glunderend van trots te scharen rondom het fonkelende zweefvliegtuig.  Daar staat ze! De E9, één van onze twéé spiksplinternieuwe ASW-28b’s. De droom […]
Bij de Gelderse Zweefvliegclub is onze splinternieuwe zweefvlieglier dit jaar (2023) voor het eerst in actie gekomen! De lier wordt gebruikt als startmiddel om onze zweefvliegtuigen de lucht in te trekken. Wat is zo uniek aan deze lier? Door onze eigen leden gereviseerd en door ontwikkeld […]
17 oktober 2023 was het gunstig vliegweer; de Gelderse Zweefvliegclub viert deze week de herfstvakantie tijdens een herfstkamp op eigen vliegveld Terlet – en zomaar waren er vandaag vijf jonge zweefvlieg(st)ers toe aan het behalen van hun zweefvliegbrevet (Sailplane Pilot License)! Ze hebben een paar jaar […]

Foto’s

Onze sponsors